Vervangen batterij Samsung Galaxy S3 zo gedaan

remove-battery
Het vervangen van de batterij van de S3 is helemaal niet moeilijk. Zet eerst je Galaxy S3 uit. Haal de achterklep eraf door je nagel in de inkeping te plaatsen in de linker bovenhoek en de backcover eraf te halen. Je zult dan direct de accu zien zitten, deze kun je eenvoudig eruit halen. Plaats de nieuwe batterij, klik de backcover weer terug en zet je smartphone weer aan. Wanneer de batterij al energie heeft, kun je het beste de batterij eerst opgebruiken en wanneer je deze de eerste keer gaat opladen volledig opladen. Laat je S3 niet onnodig aan de lader hangen. Wanneer de batterij vol is, ontkoppel dan je smartphone. Als je namelijk de S3 onnodig aan de lader laat hangen kan het zijn dat de batterij beschadigd raakt.

Welke batterijtype heb ik nodig?

Wanneer je een batterij voor de Samsung Galaxy S3 gaat kopen dien je erop te letten dat deze geschikt is voor de Galaxy S3, type i9300. Samsung heeft van de Samsung Galaxy S3 ook een 4G type, deze draagt typenummer i9305. Mocht het zo zijn dat je de kleine versie van de S3 hebt, oftewel de Samsung Galaxy S3 mini, dan is het typenummer van deze smartphone: Galaxy S3 Mini, S5570. Indien je de Samsung Galaxy S3 Neo hebt, dien je te letten op typenummer i9301.

Kan ik het beste een originele batterij kopen?

Je hoeft niet perse een batterij van Samsung te kopen. Het belangrijkste is dat je een batterij koopt die aan alle kwaliteitseisen voldoet. Deze kun je vinden op de sticker van de batterij. Pas wel op voor namaak. Dit is hoofdzakelijk het geval wanneer je zelf batterijen in het buitenland gaat kopen, bijvoorbeeld via eBay. Helaas is daar nogal wat namaak te vinden. Hier zitten zelfs batterijen tussen die gevaarlijk zijn. Het beste kun je een batterij voor je Samsung Galaxy S3 kopen bij een Nederlandse webwinkel.

De batterij van mijn Galaxy S3 staat bol wat nu?

De klacht over een bolle batterij is een bekend probleem met accu’s voor mobiele telefoons. Het kan zijn dat de batterij zo vaak is opgeladen dat deze een beetje krom is getrokken. Het probleem van een bolle batterij gaat vaak ook samen dat een dergelijke batterij snel leeg is. Het beste kun je een bol getrokken batterij zo snel mogelijk vervangen.

WinkelBeoordelingBezorgtijdPrijs
logogsmbatterijster1 dag€ 14.95Bestel
logobatterijtelefoonster1 dag€ 26.98Bestel